Unagicon: Nytt convention i Ålesund

Under Juventes årsmøte/ og cosplayaften på Vibes (møteplass for ungdom) i fjor høst, fant fem jenter ut at det var på tide med et nytt convention her i Ålesund. Jenny Ulla (19) tok initiativet og fikk med seg Elise Otterlei (22), Martine Synes (22), Emila Gergova (19), Nora Hoprekstad (22), samt Juvente som arrangører.

“Unagicon” er det Elise Otterlei og Martine Synes som har kommet opp med. Navnet har de hatt i tankene i flere år, etter å ha ønsket å dra i gang et con over lengre tid. – Unagi betyr “ål” på japansk, og siden vi bor i Ålesund så synes vi at det var passende, sier jentene. Utfordringen, til nå, har vært å få med flere til å hjelpe

Unagicon har ikke et hovedtema forutenom nerde- og popkultur. I stedet har de planlagt et subtema hvert år, hvor årets subtema er “generøsitet”. – Vi skal sende overskuddet fra eventet til FORUT. Vi synes det er viktig at alle har det bra, og vi vil veldig gjerne støtte de som har mindre, sier arrangørene.

Den neste måneden, før det hele sparkes i gang 4. og 5. april, vil Unagicon holde konkurranser og giveaways på nett (via Facebook og Instagram), samt arrangere workshops. Der blir det mulighet til å lage kopper, bokmerker, magneter og andre småting som skal selges på stand under connet. – Alt som blir laget her selger vi på en bod i eventet og all inntekt for dette går til FORUT, sier arrangørene. De har i tillegg hatt en tegnekonkurranse og en sminkekonkurranse på nett.

Jentene har et ønske om å få dette til å bli et årlig event. – Det å starte opp con for første gang krever mye tid og planlegging, men det er noe vi synes er veldig gøy. Vi må se hvilke midler vi har til at vi kan få til dette arrangementet i flere år fremover, men det er noe vi alle virkelig vil få til, sier de.

unagicon

Emila Gergova, Jenny Ulla, Martine Synes, Elise Ottrlei og Nora Hoprekstad, jentene bak Unagicon.

De største utfordringene har vært å få tak i nok sponsorer, ordne med lokale og kommunikasjon. – Vi har møtt på en del utfordringer med å få sponsorer til arrangementet, da mange er usikre siden vi her helt nye og ingen vet hvem vi er. Men vi har klart å samle opp nok sponsorer til å holde connet vårt uten problemer. Det har og vært litt miskommunikasjon mellom Juvente og DNT, som vi leier lokalet av, og det ble derfor usikkerhet om vi fikk ha lokalet. Men alt ordnet seg til slutt heldigvis. Det har og vært litt uenigheter om diverse tema. Vi gleder oss allikevel til å se alle våre ulike meninger samles til et stort helgearrangement, sier arrangørene. Lokalet blir Sobra Scene (Kulturhuset Avholdshjemmet) i Ålesund.

Under Unagicon blir det selvsagt arrangert cosplaykonkurranse. Arrangørene ønsker at flest mulig vil delta. – Kravene er at man må ha laget deler eller hele kostymet selv, og være minst 13 år eller eldre.Vi trenger info om hvordan kostymet er laget og hvordan det skal se ut fra den originale kilden, slik vi kan se om de har utført en god jobb, sier de. Sponsormidler har jentene fått fra blant annet Scandic Parken, Ålesund Storsenter og Odeon kino, og disse skal i hovedsak brukes til konkurransepremier under connet.

På spørsmål om hva jentene er mest spent på under arrangementet, er å se om deltakerne har det gøy. Og om de klarer å gjennomføre connet slik de har tenkt. – Noen høydepunkter vi gleder oss mest til på selve arrangementet er å se alle de flotte kostymene, og se deres opptreden i konkurransen, og i catwalkene som vi skal ha en gang per dag. Siden vi skal ha boder fra individuelle kunstnere er vi og spente på å se alt det fine de har laget og skal selge!

– Vi skal ha en tøff åpning og avslutningsshow med gjesteartister. Vi gleder oss! Blant annet kommer folk utenbys fra for å synge. FORUT er og invitert til arrangementet, hvor de får mulighet til å snakke om arbeidet sitt. Vi søker også stadig flere til crewet vårt! Her er det mulighet for alle som vil til å sende en søknad til oss. Link finner dere på Facebook- og Instagram-sidene våre! Connet holdes sentralt, midt i Ålesund sentrum, så det er lett å komme seg frem, avslutter arrangørene.

81257903_170023201068239_8836207402572316672_o

Litt info til de som vurderer å reise utenbys fra: Connet foregår under påskeuka, og Unagicon har en avtale med Scandic Ålesund hvor alle deltakere får rabatt på rom inkl. frokost. Prisene er 690,- for enkeltrom og 790,- for dobbeltrom. Det er også fine priser for de som ønsker å være flere en to personer på rommet! I tillegg til fly er det også mulighet for å ta tog til Åndalsnes, hvor der er busskorrespondanse til Ålesund sentrum. Av aktiviteter i Ålesund anbefaler arrangørene å ta en tur opp trappene til Fjellstua, med utsikt over hele byen. Det anbefales også å rusle rundt i byen å ta en nærmere titt på lokale butikker og den vakre jugendarkitekturen.

Facebook: Unagicon

Skrevet av Iselin Flem
Norsk Cosplayforening // Cosplay Ålesund